Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravský turnaj ve florbalu

Tým hasičské stanice Ostrava-Zábřeh se stal vítězem prvního ročníku florbalového turnaje profesionálních hasičů s názvem „Super Five“, který se konal v pondělí 26. 2. 2007 v nové víceúčelové Sportovní hale na Dubině.

Florbalového turnaje se zúčastnily týmy záchranářů z ostravských hasičských stanic.

Jako druhý skončil tým z hasičské stanice Fifejdy, třetí porubská stanice. Protože mužstvo se nepodařilo sestavit poslední z pěti ostravských stanic – ve Slezské Ostravě, nahradili ji hasiči z krajského ředitelství HZS MSK v Ostravě-Zábřehu (Denní směna), kteří skončili čtvrtí.

Nejlepším střelcem turnaje se stal Robert Šimáček z HS Ostrava-Poruba, který vstřelil 6 branek, nejlepším brankářem Michal Strakoš z HS Ostrava-Fifejdy, který jich ve čtyřech zápasech pustil také šest, z toho dvakrát měl na kontě nulu.

První „zkušební“ ročník uspořádali hasiči z porubské stanice. Příští rok by jej chtěli připravit pro všech dvacet stanic Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. Hrálo se podle pravidel ČFBU, 5+1 hráčů na 2 × 15 minut, systémem každý s každým. Rozhodoval počet dosažených bodů, pak vzájemný zápas a nakonec skóre.

Hasiči se ve značné míře věnují nejrůznějším individuálním i kolektivním sportům, a to i na profesionální úrovni. Fyzická připravenost je jedním ze základních předpokladů pro úspěšné vykonávání náročného povolání profesionálního hasiče. A turnaje bývají vhodnou formou prověření fyzické přípravy. Tak jako tak musí stejně jednou ročně každý profesionální hasič splnit během fyzických testů předepsané tabulkové výkony – podle věku a funkce.


Výsledky – tabulka:

1. HS Zábřeh 10 bodů (3 vítězství, 1 remíza)
2. HS Fifejdy 9 bodů
3. HS Poruba 7 bodů
4. Denní směna KŘ 3 body
5. HS Hrabůvka 0 bodů


Zábřeh-Fifejdy 5:3, Poruba-Hrabůvka 5:0, Fifejdy-Denní směna 9:1, Zábřeh-Poruba 1:1, Hrabůvka-Denní směna 3:4, Poruba-Fifejdy 0:5, Zábřeh-Denní směna 6:1, Hrabůvka-Fifejdy 0:2, Poruba-Denní směna 7:2, Zábřeh-Hrabůvka 7:1.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet