Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči pomáhali s pátráním po řidiči havarovaného auta

Tři ostravské jednotky hasičů vyjely v pátek 9. 8. 2013 ráno na hranici Ostravy-Bartovic a města Šenov (okres Ostrava-město) k nehodě osobního automobilu Peugeot 106 s ohlašovaným vyprošťováním osob. U čtyřproudé Rudné ulici ale objevili pouze prázdné auto v příkopu, naražené do sloupu billboardu. A řidič nikde.

Nehoda byla oznámena na operační středisko hasičů krátce po půl osmé ráno. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (stanice Fifejdy a Slezská Ostrava), s nimi jednotka sboru dobrovolných hasičů z Radvanic.

Hasiči zabezpečili Peugeot před požárem a vydali se hustou travinou, dosahující výšky až dvou metrů, pátrat po posádce. Pečlivě pročesali několik desítek metrů čtverečních nehostinné přírody mezi Rudnou ulicí a řekou Lučinou, na pomoc si vzali i termokameru.

Úspěšní byli až psovodi z Policie ČR, kteří si přivezli k pátrání dva psy. Muže objevili spícího v křoví. Byl bez zjevných zranění, pouze poškrábaný na nohách a prý se mu podlamovaly nohy. Pro jistotu si jej převzal tým Zdravotnické záchranné služby.

Hasiči potom pomohli naložit havarovaný automobil na vozidlo odtahové služby a odjeli na základnu.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet