Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda u obce Holubice si vyžádala 5 zraněných osob, hasiči museli vyprošťovat

V sobotu 10. srpna krátce po půl osmě večer se srazily Hyundai Getz a Škoda Favorit s přívěsným vozíkem na křižovatce silnic I/50 a II/430. Getz zůstal po nárazu uprostřed křižovatky a byly v něm zraněny s řidičem i dvě ženy. Ve Favoritu s přívěsným vozíkem, který zůstal mimo vozovku mezi stromy, se zranil manželský pár.

Hasiči po příjezdu na místo nehody začali s vyprošťováním zraněné ženy z Favoritu pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Společně se záchranáři Letecké služby a Zdravotnické služby pomohli zraněným z Favoritu. Sanitní vozy odvezly celkem 4 zraněné a jednu zraněnou transportoval vrtulník LZS. Hasiči na obou vozech provedli protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem.

Po zdokumentování nehody Policií ČR hasiči pomohli s naložením havarovaných osobních aut na odtahová vozidla. Po celou dobu hasiči kyvadlově usměrňovali dopravu. Půl hodiny před půlnocí odjely jednotky z místa nehody a křižovatka pak byla plně průjezdná. U dopravní nehody zasahovaly profesionální jednotky ze stanic Pozořice a Slavkov.

por. Bc. Jan Dvořák, HZS Jihomoravského kraje

Sdílet