Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahový speciál benešovského letiště

Jeden z našich čtenářů nám zaslal zmínku o zásahovém vozidlu Peugeot 205, patřící letišti Benešov. Automobil nás zaujal, a tak vás s ním prostřednictvím malého článečku seznamujeme.

Jak sám čtenář uvádí, jedná se o místní obdobu letištních speciálů, sloužících v Praze. Jenže v jiné hmotnostní kategorii.

Na benešovském letišti je pro případ nouze na prvotní zásah připraveno zásahové vozidlo – speciálně vybavený Peugeot 205.

Pro mimořádné situace má toto vybavení:

Hasicí přístroje:
- práškový 50 kg – 1 ks
- práškový 6 kg – 8 ks
- sněhový 6 kg – 1 ks
Vyprošťovací prostředky: páčicí tyč, malá a velká požárnická sekera, nůž a
mechanické nůžky
Zdravotnické prostředky: Větší autolékárnička, dýchací maska pro umělé dýchání
Spojovací prostředek: radiostanice Delcom

Na webu benešovského letiště je panem Fatkou psáno toto: V rubrice Základní informace se můžete seznámit s prostředkem, který doufejme nebudeme nikdy potřebovat… Ještě zbývá dodat, že Peugeot není prvním zásahovým automobilem na tomto letišti. Jeho předchůdcem byl obdobně vybavený Trabant.

Foto a info: www.modelarstvi.cz/…fo/index.php


Tak co Peugeotu říkáte? Je to prostě takové malinkaté „erzetáčko". Osobně mě toto vozidlo zaujalo, a tak bych poprosil naše čtenáře, zda-li mají informace o požární a záchranářské výbavě i ostatních malých letišť v naší republice, jestli by šlo se o ně podělit přes náš server se všemi. Děkuji.

-wap-
Sdílet