Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Autobus v Praze narazil do oplocení a skončil na předzahrádce rodinného domu, několik lidí bylo zraněno

Dnes jen čtyři minuty po čtrnácté hodině přijal operátor tísňové linky 158 informaci od záchranné služby, že několik záchranářských vozů vyjíždí k dopravní nehodě autobusu v ulici Na Pískách na Praze 6.

Policejní hlídky z nejbližšího okolí včetně dopravních policistů, záchranářů a hasičů vyjeli okamžitě na místo a v současné době usilovně pracují. Dopravní policisté odklánějí dopravu přes ulici Šárecká, ale vzhledem k lokalitě je možné, že řidiči si zvolí z několika variant objízdných tras.

Provoz v ulici Na Pískách je v současné chvíli možný pouze pro vozidla městské hromadné dopravy.


Vzhledem k prvotním informacím o větším počtu zraněných osob byla na místo vyslána 1 posádka rychlé lékařské pomoci, inspektor provozu a 2 posádky rychlé zdravotnické pomoci. První posádka dorazila na místo události za 8 minut od převzetí výzvy.

Na místě zdravotníci ošetřili 3 lehce zraněné osoby. Jednalo se o dívku narozenou v roce 2000, která byla převezena k dalšímu vyšetření do motolské nemocnice, dále o muže (roč. 1979), který byl po nevolnosti převezen do Ústřední vojenské nemocnice a o muže (roč. 1973), který byl s úrazem hlavy převezen do stejného zdravotnického zařízení.

ZZS Praha


Podle předběžných informací měl řidič autobusu s jedenácti cestujícími vjet do zastávky, prorazit oplocení a skončit v zahradě jednoho z domů. Hasiči z Petřin společně s pracovníky dopravního podniku teď budou pracovat na vyproštění autobusu ze zdi domu.

Celou událostí se zabývají policisté z oddělení dopravních nehod a vyšetřovatelé z odboru vyšetřování dopravních nehod. Ti samozřejmě zjišťují veškeré okolnosti nehody a zejména to, jaká je příčina havárie.

por. Bc. Jana Rösslerová
Policie ČR

Sdílet