Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na hasičský ples přijel i prezident

Již tradičně, jako každý rok, uspořádal v únoru Sbor dobrovolných hasičů v Lánech ve Středočeském kraji „Hasičský ples“. Samotné přípravy probíhaly už týden dopředu a shánění darů do tomboly ještě déle.

Místní sokolovna se tedy musela správně hasičsky nazdobit a připravit dostatek míst k sezení. Přeci jenom byla opět očekávána velká návštěvnost, jako každý rok.
Také tombola se musela řádně nastrojit, aby lákala už samotným vzhledem. První cenou byl zájezd do zahraničí. Dveře sokolovny se otevřely pro návštěvníky v devatenáct hodin a hosté společenské akce se začali usazovat na místa. Samotný ples začal o hodinu později.

Prvním a největším překvapením byla pro hosty plesu návštěva pana prezidenta Václava Klause s manželkou. Není to poprvé, co pan prezident náš ples navštívil, ale také se to nestává pravidelně. Pan Klaus prohodil pár slov k návštěvníkům plesu a šel se věnovat společenským aktivitám. Fotili se s hosty, tančili s nimi a stejně tak si i oni sami užívali plesu, jak jen to šlo.

Druhým překvapením bylo předtančení mladých krásných dívek. Většina hostů, zvláště mužská část, na nich mohla nechat oči. Poté začala volná zábava, kapela hrála všechny žánry, tombola se prodávala ve velkém a obsluha nestačila roznášet občerstvení.

Posledním překvapením byl speciální tanec. Každý pár si mezi sebe umístnil mandarinku a s tou měl co nejdéle tančit. Vzhledem k podroušenému stavu některých tanečníků se jednalo o vskutku komické taneční kreace.

Petr Králíček, SDH T.G.M. Lány

-wejwy-
Sdílet