Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ukázali na dětském táboře ve Střelských Hošticích svou novou cisternu Tatra

I když se školní lavice na dva měsíce vyprázdnily, naše preventivně-výchovná činnost s dětmi zdaleka neustává. Akce na letním dětském táboře 19. července u Kraselova a úterní návštěva Školy v přírodě ve Střelských Hošticích jsou toho jasným důkazem.

Hasičský záchranný sbor Strakonice 13. srpna připravil pro třicítku dětí z pražského klubu Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí, malé zpříjemnění části úterního dne. Zavítali jsme mezi postižené děti z naší novou zásahovou cisternou.

Děti měly možnost si detailně prohlédnout toto vozidlo a seznámit se s jeho výbavou. Vyzkoušely si i hasičské technické prostředky, zejména dýchací přístroj budil značnou pozornost. Velká radost zavládla i v momentě, kdy měly možnost vzít do ruky stříkající hadici a na chvíli se stát hasiči na vlastní kůži. Ani jsme mnohdy nestačili odpovídat na jejich zvídavé otázky a bylo vidět, že jim záchranářství rozhodně není cizí.


Wawrzaszek na PYROSu představil nové Tatry pro HZS ČR


Závěrečný výstřik z lafetové proudnice jen podtrhl radostnou atmosféru, která panovala v příjemně letním počasí v areálu Školy v přírodě na břehu řeky Otavy. Akce měla u dětí i dospělých velký úspěch a jejich potlesk byl upřímným poděkováním za naši snahu. Věříme, že se s nimi opět po roce shledáme a pomůžeme jim alespoň na chvíli zapomenout na jejich nelehký životní úděl.

V naší výchovné činnosti budeme dále pokračovat v měsíci září, kdy připravujeme pokračování našeho soutěžního cyklu Mladý záchranář na základních školách ve Volenicích a Radomyšli.

plk. Ing. Ota Šmejkal
ředitel územního odboru HZS Jihočeského kraje

Sdílet