Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V objektu bývalé truhlárny ve Rtyni hořelo, požár způsobil škodu za 50 tisíc

Čtyři jednotky hasičů byly včera 13. srpna po poledni přivolány k požáru v objektu bývalé truhlárny ve Rtyni v Podkrkonoší na Trutnovsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 12:17 hodin.

Na místo události vyjeli hasiči územního odboru Náchod, a to profesionální jednotka hasičů z Náchoda a dobrovolná z Červeného Kostelce, dále dobrovolní hasiči z Trutnovska – ze Rtyně v Podkrkonoší a Úpice. Při příjezdu hasičů hořelo v místnosti, bývalé lakovně, ve druhém nadzemním podlaží objektu. Lakovna byla vyklizena a nevyužívána, v místnosti se nacházel pouze lakovací box s odpadem a zbytky barev, který hořel.

Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 12:36 hodin a uhasili krátce před jednou hodinou odpoledne. Po uhašení byla celá místnost odvětrána pomocí přetlakové ventilace.

Požár poškodil samotný lakovací box, okna v místnosti, starší elektroinstalaci a malbu. Hmotná škoda byla majitelem vyčíslena na 50 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet