Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Frýdku-Místku explodoval byt, jeho uživatel vyskočil před plameny z okna

V noci na dnešek došlo k explozi v jednom z panelových domů ve Frýdku-Místku. K události se dostavily všechny složky IZS včetně tří jednotek hasičů.

V bytě mělo dojít k dosud nespecifikovanému výbuchu a následnému požáru, jeho obyvatel se zřejmě snažil před plameny zachránit skokem z okna, přičemž si přivodil těžká zranění. Dle dostupných informací na jejich následek později zemřel v nemocnici.

Krátce po půlnoci z pátku 16.8. na sobotu 17. 8. 20013 přijalo Operační a informační středisko hasičů v MSK informaci od kolegů z Policie ČR, že ve Frýdku-Místku, na ulici K Hájku, došlo k požáru v bytovém domě. Na místo byly bezprostředně na to vyslány profesionální hasiči z Frýdku-Místku a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Frýdku a Dobré.

Po průzkumu a zajištění místa události bylo zjištěno, že bytový požár menšího rozsahu byl uhašen před příjezdem hasičů a hasiči tak pouze odvětrali byt zasažený požárem. Na místě události byla jedna těžce zraněná osoba, kterou hasiči pomohli oživovat a následně ji předali kolegům ze záchranné služby. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 40 tisíc Kč. Příčina požáru je v šetření, uvedl por. Ing. Marek Gašparín z HZS Moravskoslezské­ho kraje.

Sdílet