Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rušný víkend na Královéhradecku

Požár zahradní chaty, který byl úmyslně založen, tragické následky pracovního úrazu při obsluze stroje, mladá žena sražená projíždějícím osobním vlakem a náraz osobního automobilu do stromu.

Územní odbor Náchod

Žena zemřela na následky pracovního úrazu

K tragické události došlo v pátek (2. března 2007) kolem sedmnácté hodiny v gumárenské firmě Rubena v Náchodě. Zaměstnankyně firmy se při obsluze stroje ve výrobní hale nešťastně zachytila do výrobního stroje. Ruka ženy se dostala do nabalovacího stroje a způsobila jí těžká zranění, kterým na místě podlehla. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda, kteří museli ženu ze stroje vyprostit. Případ šetří Policie ČR.

Územní odbor Trutnov

Chatu někdo úmyslně zapálil

Požár zahradní chaty likvidovali v sobotu (3. března 2007) ráno hasiči v obci Jívka na Trutnovsku. Požár byl na tísňovou linku hasičů ohlášen v 06:52 hodin a na místo postupně vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Jívky a Radvanic.

V době příjezdu první jednotky na místo byla již celá chatka v plamenech. Hasiči zlikvidovali požár během několika minut. Požár byl podle vyšetřovatele hasičů založen úmyslně neznámou osobou, která vnikla do nezajištěné chaty a manipulací s otevřeným ohněm způsobila požár. Hmotná škoda byla majitelem chaty odhadnuta na 50 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – stanice Trutnov

Hradec Králové

Vlak usmrtil mladou ženu

Profesionální hasiči z Hradce Králové a hasiči HZS podniku České dráhy Hradec Králové byli v neděli (4. března 2007) po osmé hodině ráno přivoláni k tragické nehodě na železničním přejezdu za hypermarketem Tesco v části Borovinka v Hradci Králové. Osobní vlak zde srazil mladou ženu, která svým zraněním na místě podlehla. Jednotky zajistily místo události a spolupracovaly s Policií ČR. Případ šetří jak Policie ČR, tak České dráhy.

Územní odbor Náchod

Automobil po nárazu do stromu skončil na střeše

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují vyjeli 4. 3. 2007 v 17:31 hodin k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici č. 285 u Nahořan. Řidič osobního vozidla nezvládl řízení a narazil do stromu. Vozidlo skončilo po nehodě na střeše. Jedna osoba utrpěla zranění lehčího charakteru. Jednotky provedly u vozidla protipožární opatření a zajistily vozidlo proti požáru. Následně ho hasiči převrátili zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: SDH Nové Město nad Metují)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet