Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Blešno na Hradecku došlo ráno k nehodě nákladního a osobního vozidla, oba řidiči vyvázli bez zranění

K dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla došlo dnes 20. srpna ráno v obci Blešno na Hradecku. Nehoda byla na operační středisko hasičů ohlášena v 07:39 hodin.

Na místo události ihned vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s technickým automobilem a cisternou a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem.

Při příjezdu hasičů na místo bylo osobní vozidlo v příkopě a jeho řidič venku z auta. Sedmdesátiletý řidič Volkswagenu Passat při předjíždění narazil do kamionu, následně sjel do příkopu a narazil do stromu. Muž neutrpěl žádné zranění, bez zranění vyvázl i dvaatřicetiletý řidič kamionu.

Hasiči odpojili u havarovaného osobního auta autobaterii a v místě události řídili kyvadlově dopravu. Po vyšetření a zadokumentování události Policií ČR hasiči pomocí navijáku od cisterny vytáhli osobní vůz zpět na silnici a pomohli s naložením na vlek.

Kamion s návěsem odjel po vlastní ose. Hasiči následně zasypali nepatrné množství uniklých provozních látek a očistili vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet