Čtvrtek 16. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 19. srpna 2013

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla deset minut po půlnoci přivolána k ohlášenému požáru v prostorách gymnázia v ulici Pospíšilova v Hradci Králové.

Hasiči provedli průzkum budovy a zjistili, že došlo k poruše na čidle elektrické požární signalizace. Jednotka nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.


Dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou včera po jedné hodině v noci odklízeli strom z vozovky v ulici Pražská v Chlumci nad Cidlinou.


Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská vyjeli v 11:37 hodin na pomoc pečovatelské službě s mužem, který upadl v bytě v ulici U Náhona v Předměřicích nad Labem.

Sedmašedesátiletý muž spadl a nemohl vstát. Hasiči zvedli muže ze země a usadili jej na pohovku. Senior neutrpěl žádné zranění a byl předán do péče pečovatelky.


K úklidu po dopravní nehodě byli hasiči z centrální stanice Hradec Králové přivoláni včera ve 13:40 hodin do ulice Na Důchodě v Hradci Králové. Hasiči odklízeli následky střetu dvou osobních vozidel zn. Škoda Felície a Škoda Octavia a kamionu Mercedes – Benz Actros.

Ještě před přivoláním hasičů odvezla záchranná služba z místa události dvě zraněné osoby. Hasiči po příjezdu na místo zabezpečili osobní vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Z komunikace odstranili uniklé provozní náplně a střepy z vozidel.

Nákladní auto odjelo po vlastní ose, dvě osobní auta museli hasiči pomocí navijáku od technického automobilu odtáhnout mimo komunikaci. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


O dvě hodiny později vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s vyprošťovacím automobilem na pomoc řidiči kamionu, který odpoledne havaroval v ulici Na Důchodě.

Nákladní vozidlo kvůli poruše kompresoru po předchozí dopravní nehodě zůstalo stát na kruhovém objezdu v Hradci Králové – Kuklenách. Hasiči nouzově dohustili vzduchový obvod soupravy ze svého vozidla.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře byli v 17:41 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Českou Skalicí a obcí Zlíč. Řidička osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a sjela ze svahu.

Hasiči po příjezdu na místo pomohli záchranné službě se zajištěním a ošetřením zraněné řidičky a zabezpečili vozidlo proti posunu a také požáru. Na místo byla přivolána odtahová služba, která havarovaný vůz vytáhla a odvezla. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Profesionální hasiči z Náchoda byli ve 20:26 hodin přivoláni k úniku neznámé látky do vody v Bražecké ulici v Náchodě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o netoxickou barvu z barvírny textilu. Hasiči nezasahovali a případ předali pracovníkům Odboru životního prostředí.


Územní odbor Trutnov

Tři jednotky profesionálních hasičů z Vrchlabí, dobrovolných hasičů z Vrchlabí 3 – Podhůří a Špindlerova Mlýna byly včera před pátou hodinou ráno přivolány k údajnému požáru horské chaty ve Špindlerově Mlýně.

Hasiči zkontrolovali objekt, kde mělo dojít k údajnému požáru, i okolní chaty a nenalezli žádné známky požáru. Jednotky nezasahovaly a vrátily se zpět na základny.

Dobrovolní hasiči z Hajnice likvidovali obtížný hmyz v Hajnici.


Územní odbor Jičín

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína odstraňovala nebezpečný hmyz z garáže rodinného domu v ulici Na Tobolce v Jičíně.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet