Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali dvě osoby po vážné nehodě u Týniště nad Orlicí, zraněno bylo celkem šest lidí

K vážné dopravní nehodě došlo dnes 20. srpna odpoledne na hlavní silnici u Týniště nad Orlicí na Rychnovsku. Ve směru na Častolovice se srazila tři osobní vozidla Škoda Octavia, Škoda Fabia a Citroën Berlingo.

Na místo události vyjeli ve 13:39 hodin profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou se dvěma zásahovými vozidly, dále dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí a Třebechovic pod Orebem. Na místo vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové a vyjely posádky pozemní záchranné služby.

V jednom z havarovaných vozidel zůstali po čelním střetu zaklíněni řidič a jeho spolujezdkyně. Další dva lidé ve vozidle byli zraněni. Hasiči museli pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostit oba zaklíněné, kteří byli následně předáni do péče lékaře a záchranářů. V dalších dvou vozidlech cestovali pouze řidiči, kteří byli také zraněni.

Záchranáři transportovali letecky a sanitami do nemocnice celkem šest lidí. Hasiči následně zabezpečili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Silnice je v místě nehody neprůjezdná.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet