Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Majitel domu v obci Krasice se pokoušel oheň uhasit před příjezdem hasičů, utrpěl při tom popáleniny na rukou

Pomoc tří jednotek hasičů Olomouckého kraje si vyžádala noční událost ohlášená na linku tísňové pomoci pět minut po půlnoci středy 21. 8. 2013. Oznamovatel v hovoru popsal viditelné hořící trámy na jednom z rodinných domků v obci Krasice.

Realita na místě byla složitější, hořící místnosti se spoustou různého uskladněného materiálu s prohořením do střechy budovy.

K pomoci společně s profesionální jednotkou požární stanice v Prostějově, tedy osádkami dvou cisternových vozidel vyrazili i dobrovolní hasiči Vrahovice a Kostelec nad Hané. Hasiči provedli postupné rozebrání požárem zasažených míst a dohledání ohnisek požáru a zhruba dvě hodiny pokračovali v celkové likvidaci požáru.

Ještě před příjezdem hasičů se majitel pokoušel o uhašení, přitom utrpěl menší popáleniny na rukou a byl na místě ošetřen a poté transportován k další péči zdravotnickou záchrannou službou. Co je příčinou vzniku požáru, rovněž i výše škody je v současnosti v šetření vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru, předběžně lze hovořit o částce ve statisících.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet