Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nezletilý motorkář bez řidičského oprávnění havaroval včera v Blahutovicích na půjčeném Simsonu

Účastníkem druhé dopravní nehody byl 17letý „neřidič“ motocyklu Simson. Ten v podvečerních hodinách usedl na motocykl a vydal se na silnici bez řidičského oprávnění. Osudnou se mu stala levotočivá zatáčka v obci Blahutovice.

V tomto místě nezvládl řízení a havaroval do dopravního značení. Následným pádem si způsobil zranění s nutným lékařským ošetřením. Okolnosti nehody vyšetřují dopravní policisté s podezřením ze spáchání několika přestupků.

Motocykl si převzal na místě majitel, který mu jej zapůjčil. Také on je podezřelý ze spáchání přestupku podle § 125c odst. 1, písm.k zák.č. 361/2000 Sb.

por. Mgr. Petr Gřes, PČR

Jak nám na dotaz sdělil zastupující tiskový mluvčí HZS MSK Ing. Petr Holub, operační středisko hasičů obdrželo informaci o dopravní nehodě motocyklu v obci Jeseník n.O. – Blahutovice ve středu 21. 8. 2013 v 18:27 hodin.

Na místo byla ihned vyslána jednotka HZS MSK ze stanice Nový Jičín. Hasiči po příjezdu zjistili, že na místě již zasahuje posádka záchranářů ZZS Moravskoslezského kraje, která ošetřuje zraněného motocyklistu.

Hasiči provedli kontrolu, zda nedošlo k úniku provozních náplní z havarovaného motocyklu, což se nepotvrdilo a následně zabezpečili místo dopravní nehody. Na místě zasahovali jen krátce, po předání místa hlídce PČR se vrátili na svou základnu.

Sdílet