Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři lidé zemřeli při nehodě u Jesenice, další čtyři byli zraněni

Dnes 25. srpna krátce před sedmou hodinou ranní přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě u obce Dolní Jirčany na tzv. „staré benešovské“ silnici II/603.

Na místo byly ihned vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanice Říčany a Jílové a dobrovolná jednotka Horní Jirčany. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že došlo ke střetu dvou vozidel a v každém z vozidel je zaklíněno několik osob.

„V jednom z vozů cestovalo šest lidí a v druhém autě byla sama řidička, která byla se zhmožděním břicha a hrudníku převezena do nemocnice v Krči“, řekla nám tisková mluvčí zdravotníků Tereza Janečková.

Hasičské jednotky provedly ve spolupráci s posádkou ZZS vyproštění zranění lidí. Bohužel u třech osob konstatoval lékař záchranné služby zranění neslučitelná se životem.

„Dva muži utrpěli otřes mozku, jeden byl po ošetření převezen do nemocnice v Krči a druhého záchranáři předávali v motolské nemocnici. Zdravotníci ošetřovali také těžce zraněnou ženu, která byla s těžkými mnohočetnými zraněními letecky přepravena do Fakultní nemocnice v Motole“, doplnila Janečková.

Díky vážnosti nehody byl na místo vyslán také vrtulník LZS, který do nemocnice v Praze transportoval nejvážněji zraněnou. Hasiči následně provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a po zadokumentování nehody Policií provedli hasiči úklid komunikace. Po celou dobu vyšetřování nehody byla komunikace kompletně uzavřena.

Foto: HZS stanice Jílové a Zdeněk Kozák

Sdílet