Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči Moravskoslezského a Olomouckého kraje společně zasahovali u dopravní nehody v Heltinově

Jednotky HZS Moravskoslezského a Olomouckého kraje zasahovaly u dopravní nehody jednoho osobního automobilu na rozhraní Moravskoslezského a Olomouckého kraje. U dopravní nehody evidujeme 3 zraněné osoby.

Operační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo tísňové hlášení o dopravní nehodě jednoho osobního automobilu do stromu od Zdravotnického operačního střediska (ZOS) Olomouckého kraje v sobotu 24. 8. 2013 v 17:27 hodin.

Na místo byly vyslány jednotky hasičů z Moravskoslezského kraje ze stanice HZS v Bílovci a jednotka sboru dobrovolných hasičů (JSDH) z Oder. Jelikož nebylo zcela zřejmé, kde přesně se dopravní nehoda nachází, vyslalo operační středisko HZS Olomouckého kraje z druhé strany 3 jednotky, a to jednotku HZS ze stanice Hranice a s ní JSDH Jindřichov a Potštát.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se dopravní nehoda nachází na území Moravskoslezského kraje na novojičínsku, na silnici z Oder do Potštátu, poblíž obce Heltinov, na silnici č. 441. Jednalo se o dopravní nehodu jednoho osobního automobilu, který narazil čelně do stromu. Ve vozidle cestovaly 3 osoby, všechny byly zraněny, avšak v době příjezdu hasičů a záchranářů již byly mimo vozidlo.

Hasiči poskytli všem třem zraněným osobám předlékařskou pomoc a po příjezdu sanitních vozů (ZZS Moravskoslezského a Olomouckého kraje) pomohli s jejich naložením do sanitek. Dle sdělení velitele zásahu klasifikoval lékař na místě zranění jako těžká u dvou osob a lehké u jedné osoby. Zároveň hasiči zabezpečili vozidlo proti případnému vzniku požáru a zkontrolovali, zda nedošlo k úniku provozních kapalin, což se nepotvrdilo.

Po vyšetření dopravní nehody byl na místo povolán speciální vyprošťovací automobil HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Nový Jičín (Tatra 815 VVN), pomocí kterého bylo havarované vozidlo vytaženo zpět na silnici.

Poslední vozidlo hasičů se na svou základnu vrátilo těsně před půl devátou hodinou večerní.

por. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
Hasičský záchranný sbor Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet