Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár obchodu v Praze likvidovali hasiči v dýchací technice, založil ho zloděj

Krátce po osmé hodině ráno přijali operátoři tísňově linky 158 oznámení o loupeži v kosmetickém salonu v Praze 2 na ulici Ječná. Doposud neznámý pachatel vstoupil do obchodu a pod pohrůžkou násilí požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti.

Žena agresorovi vydala několik tisíci korun, ten se s tím však nespokojil a sebral klíče od trezoru, ze kterého následně odcizil hotovost také v řádu tisíců korun. Poté ženu uzamkl na toaletách a při odchodu založil požár ve skladu, kde byly uskladněny přípravky sloužící k péči o nehty.


Požár likvidovali hasiči z pražské první a sedmé stanice pomocí jednoho C proudu, z důvodu zásahu byl blokován jeden jízdní pruh.


Přepadené ženě se podařilo z toalet dostat a vyběhnout z provozovny. Jelikož se však nadýchala kouře, musela být převezena do nemocnice k ošetření. Předběžná škoda vzniklá požárem byla na místě odhadnuta na tři sta tisíc korun.


Kriminalisté nyní po pachateli, který je podezřelý z trestného činu loupež, pátrají. V době přepadení byl muž oblečený do černé bundy a na hlavě měl černou kšiltovou čepici.

Byl vysoký 185 centimetrů svalnaté postavy a při přepadení mluvil s ukrajinským přízvukem. Jakékoliv informace k identifikaci muže přijmou operátoři tísňové linky 158.

por. Bc. Jan Daněk
Policie ČR

Sdílet