Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další zásahy hasičů Královéhradeckého kraje od 24. do 25. srpna 2013

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli v sobotu 24. srpna před osmou hodinou ráno přivoláni k nehodě, která se stala v ulici Divišova v Hradci Králové. Řidič osobního vozidla zde narazil do dopravní značky. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči vyprostili vozidlo zpět na silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Dobrovolní hasiči z hradecké městské části Plácky odstraňovali nebezpečný hmyz v ulici Ke Křížku v Roudničce.


K ohlášenému požáru stromů a keřů vyjeli v sobotu odpoledne profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská do Hřibska. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení klestí. Jednotka nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.


V neděli 25. srpna po 15. hodině vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové k likvidaci obtížného hmyzu z římsy základní školy ve Štefcově ulici v Hradci Králové. Hasiči po provedeném průzkumu doporučili ohlašovateli postup, jak obtížný hmyz zlikvidovat.


Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou odstraňovali několik větví ze silnice v Chlumci nad Cidlinou.


K dopravní nehodě osobního vozidla došlo včera večer na silnici u obce Lubno. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Nechanic. Vozidlo skončilo na boku v příkopu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zabezpečili vůz proti požáru a vyprostili jej zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


V neděli po půl třetí ráno vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská k vážné dopravní nehodě, která se stala u obce Libišany v Pardubickém kraji. Řidič osobního vozidla volkswagen z dosud nejasných příčin vjel do příkopu, kde narazil do betonového mostku.

Řidič zůstal uvnitř vozidla zaklíněný. Hasiči pomocí speciálního hydraulického nářadí vyprošťovali zraněného muže několik minut. Po vytažení z vraku byl předán do péče záchranné služby Pardubického kraje.

Na místo se mezitím dostavili kolegové ze stanice Pardubice, kteří asistovali při naložení pacienta do sanity. Hradečtí hasiči předali místo události pardubickým hasičům a vrátili se zpět na základnu.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Rokytnice v Orlických horách zasahovali u dopravní nehody, která se stala v sobotu 24. srpna časně ráno na silnici č. 319 u Přímu. Řidič osobního vozidla zde narazil do stromu.

Při příjezdu hasičů na místo byl řidič mimo havarovaný vůz a v péči záchranné služby. Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních náplní.


Rychnovští hasiči otevírali dveře bytu v ulici Pod poštou v Solnici, kde zůstal zapnutý sporák.


V neděli 25. srpna po půl druhé v noci byli hasiči přivoláni k požáru chatky v ulici Helouska ve Vamberku. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí a Vamberka. Požár zasáhl chatku o velikosti zhruba pět krát šest metrů.

Hasiči ze zasažené chatky stačili vynosit skelnou vatu a uchránili altán, který stál nedaleko hořícího objektu. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 01:59 hodin a uhasili před půl čtvrtou ráno. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.

Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli včera odpoledne k úklidu komunikace po dopravní nehodě u Opočna. Hasiči po příjezdu na místo nejprve zabezpečili havarované auto proti požáru a následně zasypali sorbentem uniklé provozní náplně. Po vyšetření nehody Policií ČR bylo vozidlo naloženo na odtah a hasiči očistili vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Náchod

Jednotka dobrovolných hasičů z Nového Města nad Metují otevírala v sobotu 24. srpna dopoledne dveře bytu v ulici Komenského v Novém Městě nad Metují.


Jaroměřští profesionální hasiči byli přivoláni k otevření dveří bytu v ulici Josefa Šímy v Jaroměři. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o bezpečnostní dveře, které hasiči nemůžou otevřít. Majiteli byl doporučen zámečník.


V neděli 25. srpna odpoledne byli profesionální hasiči z Náchoda přivoláni k otevření dveří bytu v Divadelní ulici v Hronově, kde mělo zůstat zabouchnuté malé dítě. Dveře bytu se podařilo otevřít ještě před příjezdem hasičů.


Náchodští hasiči odstraňovali větve a strom, který ohrožoval a nebezpečně zasahoval do komunikace v Náchodě.


Profesionální hasiči z Jaroměře zasahovali u dopravní nehody, která se stala u obce Velký Třebešov. Při nehodě dvou osobních vozidel byla jedna osoba zraněna. Hasiči provedli protipožární opatření u obou aut a zamezili úniku provozních náplní.


Územní odbor Trutnov

Jednotka profesionálních hasičů ze Dvora Králové nad Labem byla v sobotu 24. srpna odpoledne přivolána k dopravní nehodě motocyklu v obci Hřibojedy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že z důvodu nevolnosti upadl řidič malého motocyklu na vozovku.

Stroj ještě před příjezdem hasičů odklidil na trávník jeden z místních obyvatel. Zraněného muže si převzala do péče záchranná služba, která jej převezla na vyšetření do nemocnice.


Požár lesní hrabanky na ploše dva krát dva metry v Mladých Bukách likvidovali v sobotu v podvečer místní dobrovolní hasiči.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Nové Paky, dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad, Nové Paky, Pecky a Staré Paky byli v sobotu 24. srpna odpoledne přivoláni k požáru v areálu firmy Lohmann Rauscher v Nové Pace.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že na dvoře firmy hoří několik kontejnerů s tříděným odpadem. Požár zničil tři plastové kontejnery a dalších osm plechových poškodil. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun.

V neděli 25. srpna odpoledne vyjeli profesionální hasiči z Jičína k otevření dveří bytu v obci Robousy.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet