Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněného řidiče transportoval vrtulník

U dvou dopravních nehod v Moravskoslezském kraji zasahovali dnes, 8. 3. 2007, odpoledne hasiči na vyžádání zdravotníků. V Jablunkově na Třinecku přiletěl pro vážněji zraněného řidiče auta vrtulník Letecké záchranné služby.

První z nehod se stala kolem 14. hodiny v Miloticích nad Opavou na Bruntálsku ve směru na Horní Benešov. Zhruba třicetiletá řidička dostala v osobním autě Renault smyk, dvakrát se otočila na střechu a skončila v příkopě. Z auta naštěstí vylezla sama, bez znatelnějších zranění. I tak si ji převzala Rychlá záchranná služba, aby vyloučila podezření na poranění páteře. Profesionální hasiči ze stanice v Bruntálu postavili vozidlo na kola, odpojili akubaterie a počkali na příjezd dopravní policie.

Druhá nehoda – dvou osobních aut a kamionu – se stala zhruba o hodinu později v Jablunkově v okrese Frýdek-Místek na frekventované silnici I/11. Na místo vyjela dvě vozidla ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Třinci a dobrovolní hasiči z Jablunkova.

Řidič felicie byl vážně zraněný a zaklíněný, proto ho museli hasiči zhruba čtvrt hodiny velmi opatrně vyprošťovat. Při zásahu byl při vědomí. Byl pro něj přivolán vrtulník Letecké záchranné služby, který jej odvezl do nemocnice. Řidič druhého osobního auta (Opel Kadett) ze Slovenska i řidič kamionu vyvázli bez zranění.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

Foto: foto: SDH Jablůnkov

-wap-
Sdílet