Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny poničily v Jestřebí na Šumpersku domek, vodu hasiči na místo dováží kyvadlově

Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů aktuálně likvidují požár okálového domku v obci Jestřebí na Šumpersku. Informaci o šlehajících plamenech z oken a hustém černém kouři převzala linka tísňové pomoci krátce po sedmnácté hodině úterý 27. 8. 2013.

Operační středisko k likvidaci vyslalo svou profesionální jednotku požární stanice Zábřeh a to osádky dvou cisternových vozidel, následně posílené o dobrovolné jednotky Mohelnice, Lukavice a místní Jestřebí.

Požár z dosud neznámých příčin postupně poničil celý objekt, nebezpečné plameny se velmi rychle rozšířily i do střešních prostor. Hasiči průzkumem v dýchací technice vyloučili možnou přítomnost uvězněných osob, což také naznačovaly prvotní informace od místních občanů.

Hasičům se zhruba po půl hodině podařilo požár lokalizovat. Zásobování vodou řeší z nedalekého hydrantu kyvadlově. V současnosti provádí rozebírání konstrukce a dohašování menších ohnisek. Přítomnost jednotek na místě je odhadována ještě na několik hodin a to i z důvodu následného dohledu nad požářištěm.

Co je příčinou vzniku na místě šetří vyšetřovatel hasičů, ten také předběžně potvrdil škody v řádech statisíců, nicméně celkové škody budou upřesněny v následujících hodinách.

Během požáru a zásahu hasičů naštěstí nedošlo k žádným zraněním.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet