Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážné zranění utrpěl ráno šedesátiletý muž po střetu s vlakem v Lískovci

Zdravotnická záchranná služba MSK zasahovala ve středu 28.8. ráno u dopravní nehody na železnici, která se odehrála ve Frýdku-Místku, části Lískovec. Střet vlaku s člověkem byl operačnímu středisku ZZS nahlášen po půl šesté. Na místo události ihned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci z Frýdku-Místku, na zásahu se rovněž podílel vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy a hasiči.

Šedesátiletý muž zůstal po střetu zaklíněn pod vlakovou soupravou. V okamžiku příjezdu záchranářů byl při vědomí, utrpěl však mnohočetná poranění v oblasti končetin, trupu a hlavy a nalézal se v přímém ohrožení života.

Zasahující lékařka pacientka uvedla do umělého spánku, zajistila jeho dýchací cesty a připojila jej k přístrojem řízené ventilaci. Záchranáři zahájili podávání léků a ošetřili vnější zranění.

Postižený byl připraven k transportu do zdravotnického zařízení. Pozemní posádka muže následně předala do péče leteckých záchranářů, kteří zajistili jeho šetrnou přepravu do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde byl pacient předán do rukou lékařů urgentního příjmu. Jeho stav byl v té době kritický.

PhDr. Lukáš Humpl
mluvčí ZZS MSK

Sdílet