Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na silnici mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou se srazila dvě osobní a jedno nákladní vozidlo

K dopravní nehodě tří vozidel došlo dnes 29. srpna dopoledne na hlavní silnici č. I/11 mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou. U odbočky na Vlčkovice se srazila dvě osobní a jedno nákladní vozidlo.

Škodovka skončila po střetu v příkopu. Na místo události vyjeli v 10:14 hodin profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská s technickým automobilem a cisternou. Hasiči dorazili na místo jako první ze záchranných složek a poskytli předlékařskou pomoc oběma řidičkám z osobních vozidel BMW a Škoda Fabia.

Dvaadvacetiletý řidič nákladního automobilu DAF vyvázl bez zranění. Obě ženy byly po příjezdu záchranné služby předány do péče lékaře a záchranářů. Ti řidičky ošetřili a převezli do nemocnice. Hasiči zabezpečili obě osobní vozidla proti požáru a odpojili autobaterie.

Policie po celou dobu řídila kyvadlově dopravu. Po vyšetření a zadokumentování události Policií ČR hasiči odtlačili vozidlo BMW mimo hlavní silnici a uklidili komunikaci od střepů a plastových částí. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet