Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sbor dobrovolných hasičů v Praze Běchovicích bude mít do roka novou hasičskou zbrojnici

Dne 29. srpna 2013 proběhlo slavnostní poklepání na základní kámen novostavby hasičské zbrojnice pro Sbor dobrovolných hasičů v Běchovicích.

Na akci byli přítomni zástupci městské části Praha Běchovice, samotní dobrovolní hasiči z Běchovic, zástupci dobrovolných hasičů Hlavního města Prahy a HZS hl. m. Prahy. Poklepáním na základní kámen byla oficiálně zahájena stavba hasičské zbrojnice, která by měla být dokončena na podzim 2014.

Investorem akce hasičské zbrojnice v Běchovicích je Hlavní město Praha zastoupená Odborem městského investora. Investor ve spolupráci s MČ Praha Běchovice vlastní stavbu připravuje již od roku 2008.

Projekční práce byly zadány projekční kanceláři Bomart spol. s r.o. Zástupce projektanta objekt popisuje jako esteticky jednoduchý a materiálově střídmý.

Obvodový plášť je navržen ze zateplovacího systému s plechovým obkladem. Výrazné funkční celky domu jsou na fasádě artikulované charakteristickými prvky. Dům je definován celkem třemi hmotami.

Základní objem – tělo domu je opláštěno červeným plechem. Vyjadřuje dynamiku funkcí, které obsahuje. Předsazená tmavošedá hmota s denními místnostmi tvoří centrum dění ve SDH. Je transparentní směrem k městu. Světle šedá je věž.

Objekt tvoří provozně a dispozičně dobře fungující celek pro potřeby Sboru dobrovolných hasičů.

Sdílet