Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Pražském okruhu shořel v noci návěs plný hygienických potřeb

Dnes 30. srpna přijala ve 3:20 linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru kamionu na Pražském okruhu v katastru obce Modletice.

Na místo byla ihned vyslána profesionální jednotka Středočeských hasičů ze stanice Říčany s technikou CAS 15 Mercedes Benz a CAS 32 Tatra 815, profesionální jednotka Pražských hasičů ze stanic HS4 – Chodov a HS5 – Průběžná a dobrovolná jednotka SDH Modletice s technikou CAS 32 Tatra 148.

Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že požár zasáhl přívěs kamionu, který převáží hygienické prostředky. Již v době příjezdu prvních jednotek byl požár přívěsu v plném rozsahu. Hasiči zahájili hasební práce v dýchací technice pomocí dvou C proudů na těžkou pěnu. Po lokalizaci požáry bylo nutné postupně vyskládat celý náklad z kamionu, což trvalo zhruba do šesté hodiny ranní, kdy velitel zásahu ohlásil likvidaci požáru.

Duchapřítomnému řidiči se naštěstí podařilo včas odpojit přívěs od kamionu a tím zabránil větším škodám. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování, ale z největší pravděpodobností se bude jednat o technickou závadu na jedné z náprav přívěsu.

Foto: stanice Říčany

Sdílet