Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Již 1.500 fotografií české techniky IZS na německém webu BOS-Fahrzeuge

Pamatujete si, že jsme už několikrát psali o internetových stránkách BOS-Fahrzeuge.info? Je to fotogalerie a databáze hasičské, záchranářské, policejní a ostatní techniky obdoby IZS z celého světa, která se do současné doby rozrostla i o databázi výjezdových stanovišť.

Jméno stránek je vysvětleno německou zkratkou BOS („Behörden und Organe mit Sicherheitsau­fgaben“), což se dá do češtiny přeložit jako Úřady a orgány s bezpečnostními úkoly. V němčině je tento výraz také názvem pro systém rádiove komunikace policie, hasičů, záchranné služby apod.

Dnes opakovaně o stránkách píšeme a to z důvodu významného pro nás. Nejen že náš server POŽÁRY.cz s německým webem BOS-Fahrzeuge delší dobu poměrně úzce spolupracuje, což můžete vidět i v rubrice TECHNIKA, ale v mezičase se česká sekce stránek rozrostla tak, že před několika dny se slavilo její malé jubileum.

Na stránkách bylo dosaženo a již i překročeno číslo 1.500 kusů fotografií techniky IZS z České Republiky. BOS-Fahrzeuge.info se tak – podle všeho co víme – stal zřejmě nejenom největším projektem tohoto typu na světě, ale i největší galerií české hasičské, záchranářské, policejní a ostatní techniky IZS.

Přímý vstup do české sekce najdete pod tímto odkazem. Zde např. zjistíte, jak velké jsou rozdíly v zastoupení jednotlivých krajů. Mezi tím, co hl. m. Praha je zastoupeno skoro 500 vozidly, na posledním místě je v kontrastu s tím Zlínský kraj, ze kterého nalezneme na webu pouhých 17 kusů techniky. Čili malá výzva pro obyvatele této části ČR, máte možnost ovlivnit tento stav.

Stránky jsou bezplatným projektem, který žije tím, že se uživatelé z celého světa podílejí na jejich chodu nahráváním fotografií. A pokud nevalíte zrovna němčinu, žádný problém, jeden z administrátorů webu vám pomůže i v češtině a případně potřebné údaje k zaslaným snímkům napíše za vás.

Tak pokud máte chuť, přidejte se a případně napište své dotazy, připomínky atd. na e-mail cz@bos-fahrzeuge.info. Nebo tým kontaktujte přes facebook: https://www.facebook.com/bosfahrzeuge.

Sdílet