Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v malém

Hasičská auta tentokrát v mini.

Nedávno sem navštívil web jednoho nadšence do hasičských aut. A aby mohl mít nějaké doma vyrábí si vlastnoručně aspoň modely.

A ty stojí za to. Oním nadšencem je Petr Brauner a modely které dokáže vyrobit jsou naprosto dokonalé. Sám není hasič, ale je vidět že se v hasičině vyzná.

Sám k tomu na webu říká: ,,Předtím než Vás provedu světem hasičské techniky, bych Vás chtěl upozornit na to že nejsem hasič. Ani dobrovolný ani profík. Nikdy jsem nebyl a asi ani nikdy nebudu. Prostě mě jen zajímá hasičina. A tak jediné co mám s hasičinou společného je sbírka modelů a dnes už i kvalifikace osoby odborně způsobilé v PO.
Nekupuji hotové modýlky nebo autíčka která mají s hasičinou společnou většinou jen červenou barvu. Sbírka obsahuje jen modely na které jsem musel „šáhnout“. Každý z modelů má skutečný vzor a většinou se jedná o originál, který není nikde v žádné jiné sbírce. Vesměs jde o modely skutečných vozů postavených vlastnoručně ze stavebnic nebo jen tak podle předloh. Protože ty nejsou vždy úplně ideální, často se stává, že modýlek už je zařazen do „výjezdu“ a do ruky se mi dostanou další materiály na základě kterých zjistím že jsem se při stavbě modelu pěkně „seknul“. Ale už je pozdě na jakékoliv korekce a model vypadá jak vypadá."

Takových šikulů moc není a pokud to půjde domluvíme malou výstavku práce P.Braunera na některé z našich akcí. Zatím se můžete na několik podívat v naší fotogalerii nabo navštívit stránky autora modelů.

Zdroj : webové stránky P.Braunera
Sdílet