Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dejvickém nádraží hořelo

K požáru již nepoužívané garáže drezíny na nádraží Praha – Dejvice byly včera, 10. 3. 2007, krátce po deváté hodině ranní povolány jednotky HZS Českých drah Praha a HZS hl. m. Prahy – st. 2 Petřiny.

10. 3. 2007, 09:02 hod., Praha 6 Václavkova – žst. Praha – Dejvice

Po příjezdu jednotky HZS ČD na místo případu, kam vzápětí za ní dorazila i jednotka pražských hasičů z petřinské stanice, bylo průzkumem zjištěno, že je požárem zcela zasažena jedna místnost v přízemním objektu bývalé garáže. Na likvidaci bylo v dýchací technice použito dvou C proudů, jeden vnitřkem objektu, druhý z venku oknem. Byla nasazena i přetlaková ventilace. V místnosti shořelo vybavení a množství odpadu.

Objekt bývalých garáží se nachází na poměrně nepřístupné části nádraží, proto se s MPT muselo přejet do prostor placeného parkoviště, které sousedí s požárem zasaženou budovou ČD. Zásah z Prašného mostu nebyl možný. Hned u okna hořící místnosti byl zaparkován osobní automobil, který se podařilo od plamenů uchránit, rovněž díky včasnému zásahu hasičských jednotek nemusel být ani přerušen provoz na železniční trati. Škoda způsobená požárem je vyčíslena na cca 10 000,– Kč, protože objekt je určen k demolici, jen zatím nemá vypsaný demoliční výměr.

Dle místního sdělení se v již nepoužívaném objektu sházejí dlouhou dobu "party“ bezdomovců a narkomanů, takže o pravděpodobné příčině požáru nemá ani smysl psát…

Foto: Milan Pacík – HZS hl. m. Prahy a Václav Porkát – HZS ČD Praha
Sdílet