Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři muži se plavili na přehradní nádrži Křetínka, dva z nich se po převrácení loďky na břeh dostali, třetího hledají hasiči a policisté

Rozsáhlá pátrací akce začala v úterý 3. září kolem půl jedenácté dopoledne na Letovicku na přehradní nádrži Křetínka. Na loďce se totiž na hladině plavili tři muži, loďka se ve větru a ve vlnách převrhla.

Hasiči z požární stanice Boskovice, Kunštát a JSDH Letovice po příjezdu na místo události zjistili, že pramice se potápí u mostu přes slepé rameno vodní nádrže. Dva starší muži se dostali na břeh, třetí muž zůstal pod hladinou.

Dva muže ve věku šedesáti osmi a šedesáti čtyř let, kteří se dostali na břeh, převezli zdravotničtí záchranáři do boskovické nemocnice k ošetření.

por. Mgr. Iva Šebková, Policie ČR

Na místo byl povolán vrtulník Policie ČR, který současně s hasiči na člunech prohledával vodní hladinu. Přivolaná posádka Zdravotní záchranné služby převzala do své péče a k dalšímu ošetření odvezla oba zachráněné muže.

Dno vodní nádrže u mostních pilířů se nachází až v hloubce 15 metrů. Na místo události byli povoláni potápěči Policie ČR. Ve spolupráci s hasiči na člunech prohledávali vytipovaný prostor až do 16,30 hodin. Pohřešovaného muže se však najít nepodařilo. Potápěči začnou s pátráním pod vodní hladinou opět zítra dopoledne.

kpt. Bc. Pavla Pražáková
HZS Jihomoravského kraje

Sdílet