Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Berounce plavalo BMW

Kuriózní havárie vozu BMW se stala v neděli 11. 3. 2007 v nočních hodinách v Dobřichovicích na Praze západ. Dva mladí muži se pokusili přejet s terénním vozem BMW starý nepoužívaný brod přes řeku Berounku, což se jim nepodařilo. Vozidlo strhl silný proud.

Automobil BMW X 5 v polovině řeky strhl silný proud a vozidlo bylo strženo z brodu mezi kameny řečiště. Na místo vyjela ihned po ohlášení události jednotka profesionálních hasičů HZS Středočeského kraje – HS Řevnice a místní dobrovolní hasiči z jednotky SDH Dobřichovice spolu s policií ČR.

Po prozkoumání terénu a neúspěšném pokusu zachránit řidiče a spolujezdce, sedící již skoro hodinu na střeše automobilu pomocí gumového nafukovacího člunu, byla hasiči požádána záchranná služba Trans Hospital o poskytnutí speciálního záchranářského obrněného transportéru OT 64. Do 30 min. byla posádka "plovoucího“ bavoráku ve spolupráci s hasiči vyzvednuta ze střechy vozu a dopravena na břeh, kde oba prokřehlé muže prohlédl lékař ZZS Trans Hospital Řevnice a poté propustil domů. Druhým úkolem bylo vyprostit vozidlo z řeky. Jeden z hasičů, konkrétně Bohuslav Kácha z SDH Dobřichovice, jinak profesionální hasič u HZS ČD Praha, musel do vody a připoutat BMW lany k otéčku. Situaci však komplikovala tma, silný proud a studená voda Berounky. Vše se ale podařilo zvládnout a zhruba po hodině bylo vozidlo vytaženo na břeh, kde si je převzal otec majitele.

Info a foto serveru Požáry.cz poskytla záchranná služba Trans Hospital Řevnice, které tímto děkujeme.

-wap-
Sdílet