Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Liberecku bylo úterý ve znamení nehod, na komunikaci mezi Novým Borem a Českou Lípou museli hasiči vyprošťovat

Ve znamení mnoha dopravních nehod je dnešní deštivý den v Libereckém kraji. Do 17. hodiny vyjížděli hasiči již k deseti nehodám. Některé z nich se obešly bez zranění, jinde museli hasiči vyprošťovat.

Vážná dopravní nehoda byla hasičům ohlášená ve 13:54 hodin na Českolipsku, kde se na komunikaci I/9 mezi Novým Borem a Českou Lípou srazilo v zatáčce nákladní auto s osobním. V Peugeotu 206 zůstala řidička, kterou museli hasiči co nejrychleji dostat ven.

Žena měla nohy zaklíněné pod přístrojovou deskou a na její vyproštění jsme použili jak rozpěrný válec, tak hydraulické vyprošťovací nůžky.

popsal velitel čety českolipských profesionálů ppor. František Luňák

Při nehodě došlo k proražení olejové vany u kamionu a uniklo zhruba 40 litrů oleje. Na zasypání jsme použili několik desítek kilogramů sorbentu.

Společně se správcem komunikace hasiči silnici uklidili a také pomohli naložit havarovaný osobní automobil na vůz odtahové služby. Část oleje, která zůstala mimo komunikaci na louce, byla řešena s referátem životního prostředí, který zajistí odkopání zeminy. U nehody zasahovali již zmínění profesionálové z České Lípy a také dobrovolní hasiči z Nového Boru.


Nehoda tří aut se stala také na R 35 na sjezdu na Jablonec nad Nisou a dvě osobní auta se srazila ve Smržovce. Zdravotníci volali na pomoc hasiče i k nehodě do liberecké Vrchlické ulice, kde bourala 2 auta.

Převrácený osobní automobil na střeše byl pak hasičům oznámen na linku 112 těsně před 17. hodinou v Lučanech nad Nisou.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet