Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Moravskoslezském kraji kontrolovali o prázdninách dětské tábory a kempy

Hasiči se starají i o požární bezpečnost letních táborů a kempů, v měsíci červenci a srpnu provedli příslušníci HZS MSK v těchto zařízeních v Moravskoslezském kraji celkem 47 tematických požárních kontrol.

Celkem 8 kontrol bylo uzavřeno s výsledkem bez nedostatků, tato zařízení byla buď zcela v pořádku nebo byly drobné nedostatky odstraněny provozovatelem ihned v průběhu kontroly. V ostatních 39 případech bylo zjištěno celkem 73 nedostatků v zajištění požární bezpečnosti.

Nejčastěji zjišťované nedostatky se týkaly vybavení, umístění a přístupu k přenosným hasicím přístrojům, zajišťování revizí elektrických a plynových zařízení, vytváření podmínek pro evakuaci a záchranné práce.

K odstranění zjištěných závad byla uložena opatření s krátkými termíny a v případě velmi vážných nedostatků i peněžní sankce, konkrétně ve dvou případech byly uloženy pokuty ve výši 4 000 Kč.

Tyto požární kontroly se budou opakovat i v příštích letech, tak aby provozovatelé táborů a kempů požární prevenci nepodceňovali a naše děti byly v bezpečí.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet