Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pátrací akce měla šťastný konec, ztracený senior byl nalezen podchlazený, ale živý

Ve středu ráno začala v Jablonci nad Nisou pátrací akce po důchodci, který bezestopy zmizel z domova. V odpoledních hodinách se podařilo z policejního vrtulníku lokalizovat přibližné místo, kde by se mohl hledaný muž nacházet. Úkol dokončil psovod se služebním psem, který neomylně našel hledanou osobu.

Včerejšího dne byla provedena pátrací akce po penzistovi z Jablonce nad Nisou. Ten odešel 2. září ze svého bydliště neznámo kam, nepřebíral si přivezené obědy a ani nereagoval na volání na svůj mobilní telefon.

Senior měl vzhledem ke svému věku jisté zdravotní problémy a vznikla proto důvodná obava o jeho zdraví a život. Policisté společně s hasiči profesionálními i dobrovolným začali včerejšího dne od 9:30 hodin po muži pátrat.

Do akce, která trvala 7 hodin, bylo nasazeno několik desítek příslušníků složek integrovaného záchranného systému s podporou vrtulníku Letecké služby Policie ČR. Přibližné místo, kde se hledaný muž nacházel, lokalizoval odpoledne vrtulník a úkol dokončil psovod se služebním psem, který slyší na jméno Gim.

Seniora našli živého, ale silně podchlazeného v lesním porostu mezi Hraničnou a Vyšehradem. Pohřešovaný byl transportován mimo nepřístupný terén a předán lékaři zdravotnické záchranné služby. Poté byl převezen do nemocnice.

por. Petr Kmínek
Policie ČR

Sdílet