Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K vytažení zraněného použili hasiči hydraulická vyprošťovací zařízení, do nemocnice ho transportoval vrtulník

K vážné dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Octavia vyjížděli dnes v 08:25 hodin hasiči profesionální jednotky stanice Valašské Meziříčí a jednotky města Rožnov pod Radhoštěm.

Po nárazu do kmenů stromů u krajnice silnice poblíž Valašské Bystřice zůstal ve zdemolovaném osobním vozidle zaklíněn jeho zraněný řidič. K jeho vyproštění museli hasiči jednotky z Rožnova pod Radhoštěm, kteří dorazili na místo nehody jako první, použít hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Po odstřižení zadních dveří a středového sloupku pravé strany vozidla byl řidič z vraku vyproštěn a předán do péče posádky zdravotnické záchranné služby. Při jeho ošetření asistovali zdravotníkům hasiči obou jednotek. Ti také pomohli s následným transportem zraněného řidiče do vrtulníku letecké záchranné služby, který byl na místo události zdravotníky povolán.

Souběžně s asistencí záchranářům bylo havarované vozidlo zajištěno proti vzniku požáru a byla provedena opatření proti úniku provozních kapalin.

Po ukončení záchranných prací byla na místě události ponechána jednotka z Rožnova pod Radhoštěm, která po ukončení vyšetřování PČR dokončení nezbytné likvidační práce.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet