Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Maminka si zabouchla v autě kabelku i s klíčem, ve vozidle zůstalo také spící dítě a zasahovat tak museli hasiči

Jednotka profesionálních hasičů zbavila v pátek 6. září 2013 ráno těžkého břemene maminku v Českého Těšína, která si zabouchla kabelku v osobním automobilu Škoda Felicia i s klíčem od auta, včetně rezervního. V automobilu ale přitom zůstala pětiměsíční holčička.

Naštěstí ženu brzy napadlo, že nejšikovnější jsou v Českém Těšíně (okres Karviná) hasiči a zavolala na jejich tísňovou linku. Profesionální hasiči ze zdejší stanice HZS MSK byli na místě za chvíli – ještě před osmou hodinou ranní. A hned museli silně rozrušenou matku uklidnit, zatímco její holčička byla v klidu – spokojeně spala uvnitř auta v dětské autosedačce.

Pak se hasiči ukázali jako muži na správném místě – do auta se dostali během deseti minut bez použití násilí a poškození auta. Podle velitele zásahu se chovali velmi tiše, aby holčičku neprobudili a ta nezačala natahovat moldánky. Pak už holčičku předali již spokojené matce a odjeli na základnu.

Matka byla nevýslovně šťastná a slíbila, že za zachránci brzy přijde na stanici ještě jednou poděkovat. Hlavně ať si příště nechá klíče od auta venku (rezervní raději doma) a z auta nespěchá…

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet