Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva lidé přišli o život při nehodě motorky a osobního auta v obci Mosty

Tuto neděli v 17:30 hodin došlo k tragické dopravní nehodě se smrtelnými následky. Pětadvacetiletý podezřelý řidič, se spolujezdkyní, při jízdě na motocyklu Honda 600V Transalp po silnici ve směru od obce Kunžak na Jindřichův Hradec, pravděpodobně nepřizpůsobil při projíždění prudké pravotočivé zatáčky v klesání před obcí Lomy rychlost , nezvládl řízení motocyklu, který ve snaze projet zatáčku položil na pravý bok a následně narazil do přední části protijedoucího motorového vozidla Ford Focus C-max .

Řidič motocyklu i jeho spolujezdkyně při dopravní nehodě utrpěli zranění neslučitelná se životem a na místě zemřeli. U řidiče vozidla byla hlídkou DI J. Hradec provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu přístrojem Dräger s negativním výsledkem. Řidič vozidla neutrpěl při dopravní nehodě žádné zranění. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.

Škoda na obou strojích, která je v tomto případě skutečně zanedbatelná, činí na motocyklu Honda nejméně 50 000 korun a na vozidle Ford Focus C-max nejméně 60 000 korun. Případ na místě převzala výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce. Policejní komisař dne 8. září ve věci zahájil úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti a případem se i nadále policisté intenzivně zabývají.

Na místě zasahovala ZZS a hasiči z Dačic a Jindřichova Hradce.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová
Policie ČR

Sdílet