Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič sjel i s vozidlem z dálničního mostu, hasiči mu pomohli z auta a provedli protipožární opatření

Dnes ráno liberečtí profesionální hasiči zasahovali u dopravní nehody, při které spadlo auto z dálničního mostu R35 ve směru na Liberec.

Řidič při nehodě doslova přelétl svodidla s mostním zábradlím a po pádu několika metrů skončil s vozidlem na boku na komunikaci mezi Rádlem a Jeřmanicemi. V ohlášení dostali hasiči zprávu, že je řidič v bezvědomí, ale v době příjezdu jednotek byl již schopen komunikovat.

Hasiči muži nasadili krční límec a pomohli s vyproštěním z vozu. Dále provedli protipožární opatření a kvůli odpojení autobaterie museli odstřihávat hydraulickými nůžkami zámek kufru. Nutno bylo také zasypat místa po uniklých provozních náplních.

Hasiči informovali správce komunikace o poškozeném dopravním značení a svodidel jak na R 35, tak na místní komunikaci. Po cestě zpět na základnu narazili hasiči na další nehodu na R35, a to ve stoupání na Jeřmanice.


Zde osobní automobil Mercedes-Benz havaroval do svodidel. Do třetice vyráželi dnes liberečtí hasiči na R35 krátce před polednem, kdy kousek za Makrem směrem do Turnova došlo taktéž k nehodě. Při ní se řidič s vozem Toyota převrátil na střechu.

Za dnešní dopoledne zasahovali hasiči v Libereckém kraji u sedmi nehod.

Sdílet