Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil zemědělskou usedlost

Požár rodinného domu a stodoly likvidovali dnes (13. března 2007) ráno hasiči v Šonově u Nového Města nad Metují na Náchodsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 03:52 hodin.

Územní odbor Náchod

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a Jaroměře, dále dobrovolní hasiči z Provodova–Šonova, Nového Města nad Metují, Náchoda, České Skalice a Bohuslavic.

Požár zasáhl střešní konstrukci rodinného domu a postupně se rozšířil na půdní prostor a samotný dům. Část střechy domu se zřítila, zbytek objektu byl značně poškozen. Plameny zasáhly a zničily i přilehlou stodolu s uskladněným elektronickým zbožím. V době příjezdu první jednotky na místo události byl již požár ve třetí fázi (ze čtyř fází) hoření a celý obytný dům a stodola v plamenech. Hasiči ihned začali s hašením požáru, a zabránili tak jeho dalšímu šíření na další objekty.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu po hodině. Jednotka dobrovolných hasičů z Provodova–Šonova zůstala po uhašení požáru na místě až do dnešního poledne a prováděla dohlídku nad místem požáru. Hmotná škoda byla majitelem usedlosti odhadnuta na 750 tisíc korun. Příčiny požáru jsou předmětem šetření hasičů a Policie ČR. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Aktuálně: Na místo požáru byl přivolán speciálně vycvičený policejní pes na vyhledávání hořlavých látek, který označil tři místa, kde byla použita hořlavá kapalina. Případ dále šetří Policie ČR.

Foto: Michal Fanta

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet