Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Vyškovsku se po poledni srazila čtyři vozidla, stejný počet osob utrpěl zranění

Vážná dopravní nehoda se stala krátce před 13. hodinou v pondělí 9. září na hlavním tahu mezi Brnem a Uherským Hradištěm v blízkosti Holubic na Vyškovsku.

Čtyřiadvacetiletá řidička s vozidlem Kia jela ve směru od Holubic na Slavkov u Brna, z dosud nezjištěných příčin vyjela do protisměru, kde narazila do protijedoucího nákladního auta značky Iveco a pak ještě do za ním jedoucího auta značky Audi A8.

Nákladní auto se po nárazu vychýlilo ze směru jízdy a ještě narazilo do vozu Volkswagen Touareg, které jelo za autem značky Kia. Při nehodě byli čtyři lidé zraněni, nejtěžší zranění utrpěla řidička vozu Kia, kterou převážel do nemocnice vrtulník.

K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze čtyř stanic: Lidická, Pozořice, Bučovice a Slavkov. Hasiči zjistili, že se při havárce zranili čtyři lidé. Ve spolupráci s posádkou Zdravotnické záchranné služby vyprostili hydraulickým zařízením zraněnou ženu z vozidla Kia a bez vyprošťovacího zařízení se jim podařilo dostat z vozidla zraněného muže z Volkswagenu Touareg. Při nehodě se zranil také jeho spolujezdec a řidič náklaďáku. K odtahu náklaďáku přijela specializovaná firma a hasiči pomáhali s odstraněním následků nehody. Po odtažení vozidel očistili vozovku plnou střepů v délce asi 200 metrů a v 16,40 zprůjez­dnili jeden jízdní pruh. Místo zásahu předal velitel Policii ČR a poslední jednotka hasičů odjela před pátou hodinou zpět na základnu.

Další dva zranění pak byli řidič a spolujezdec z Volkswagenu a řidič nákladního auta. Škoda na vozidlech byla podle prvotních zjištění na místě vyčíslena na asi půl milionu korun.

Nehoda zcela znemožnila průjezd po frekventované silnici. Policisté na místě odhadují, že uzávěra může trvat až do páté nebo šesté hodiny večerní.

por. Mgr. Iva Šebková
Policie ČR

Sdílet