Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Rychnovsku explodoval v osobním autě unikající plyn z propanbutanové lahve, u události zasahoval i záchranářský vrtulník

Dvě jednotky hasičů byly včera 10. září v podvečer přivolány k požáru osobního vozidla v Okružní ulici v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku. Na místo události v 18:23 hodin vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí. K události byl povolán také vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové.

Při příjezdu místní jednotky dobrovolných hasičů na místo události byl řidič venku z poškozeného vozidla. Hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc a nasadili kyslíkovou masku. Zraněný muž byl předán do péče záchranné služby a následně letecké záchranné službě, která jej vrtulníkem transportovala do nemocnice.

Muž převážel v osobním vozidle Ford Escort Combi desetikilogramovou propanbutanovou lahev s hořákem. Z ní unikal plyn, který se nahromadil ve vozidle a z dosud nejasných příčin došlo k explozi. Lahev nebyla při výbuchu poškozena a nedošlo ani k požáru vozidla.

Hasiči poškozený vůz zajistili proti požáru a odpojili autobaterii. Hmotná škoda se předběžně odhaduje na 23 tisíc korun.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet