Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči na Sokolovsku zakládali požáry kvůli zviditelnění jednotky

Na Sokolovsku řešili policisté a hasičští vyšetřovatelé sérii úmyslně založených požárů. Po 3 měsíčním pátrání zjistili, že požáry zakládali dva dobrovolní hasiči z Bukovan.

ilustrační foto

Dobrovolný hasič a velitel JSDH zapalovali během 3 měsíců louky, skládky a stohy. Důvodem bylo zviditelnění jejich jednotky a získání více financí od obce za více výjezdů. Celkově založili, podle PČR, 10 požárů v okolí Bukovan na Sokolovsku.

Po sérii vyšetřovaní a dokazování, se nakonec dva dobrovolní hasiči ke žhářství přiznali svým profesionálním kolegům. Jak uvedl starosta obce Bukovany, on sám nečekal, že by to mohli být samotní dobrovolní hasiči. Hlavní důvodem bylo zviditelnění jednotky a tím určitá naděje na finanční příspěvky pro jejich dobrovolný sbor.

Alarmující však byla skutečnost, že velitel dobrovolných hasičů nařizoval svému kolegovi, dobrovolnému hasiči v jednotce, aby požáry zakládal. Dokonce mu za tyto činy platil. Oba dobrovolní hasiči teď čelí obvinění z trestného činu žhářství a byli vyloučeni ze sboru.

Sdílet