Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Bořitova zemřel po nehodě spolujezdec, další čtyři lidé byli zraněni, na místě zasahoval i vrtulník záchranářů

Na hlavním tahu z Brna na Svitavy dnes ráno havarovala dvě vozidla. Nehoda se stala nedaleko odbočky na Lysice. Při nehodě zemřel jeden muž a další čtyři lidé byli zraněni.

Hasiči z požární stanice Blansko přijeli na místo v 7,33 hodin. V poli vedle silnice stálo jedno havarované vozidlo se značně zdemolovaným pravým bokem. Druhé auto zůstalo po nehodě na silnici a blokovalo jízdní pruh ve směru na Svitavy. Hasiči okamžitě resuscitovali dva zraněné muže z havarovaného Citroenu, který zůstal po nehodě mimo silnici. Po příjezdu ZZS konstatoval lékař smrt jednoho z mužů. Druhý byl transportován do vrtulníku Záchranné služby.

Hasiči dále pomáhali záchranářům s první pomocí zraněným. V druhém havarovaném voze cestovali tři lidé. Muže a dvě ženy odvezla Zdravotnická záchranná služba do nemocnice.

Během zásahu byl hlavní tah na Svitavy uzavřen a Policie ČR odkláněla provoz na objízdnou trasu přes Lysice.

Před devátou hodinou vyslalo Krajské operační a informační středisko HZS část jednotky s jedním vozem z místa události k další nahlášené nehodě.

Po prošetření nehody Policií vyprostili hasiči Citroen zpět na silnici a asistovali při nakládání vozidel na odtahovou službu. Silnici očistili a v 10,29 hodin předal velitel zasahující jednotky místo Policii ČR.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet