Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda u Bavoryně zaměstnala složky IZS na šest hodin

Jednotky HZS Středočeského kraje ze stanic Beroun a Hořovice zasahovaly dne 11. 9. ve 21:38 hodin s Policií ČR, zdravotnickou záchrannou službou a správcem komunikace SÚK u dopravní nehody kamionu a osobního automobilu na silnici číslo 118 poblíž obce Bavoryně.

Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že došlo k čelní srážce kamionu a osobního vozidla Škoda Fabia Kombi. Nárazem bylo osobní vozidlo zcela zdemolováno a jeho řidič utrpěl smrtelná zranění. Řidič kamionu nebyl zraněn, ale byl preventivně prohlédnut lékařem ZZS a školeným hasičem mu byla poskytnuta posttraumatická intervenční péče. Při nehodě došlo rovněž k poškození palivových nádrží na tahači a docházelo k úniku nafty na pozemní komunikaci poblíž mostku přes Červený potok.

Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření, pomocí sorbentu likvidovali únik nafty a provozních náplní z vozidel a z poškozených nádrží kamionu přečerpali do záchytných nádob cca 300 litrů nafty. Dále nasvítili místo zásahu osvětlovací technikou pro vyšetřování nehody dopravní policií a službou kriminální policie a vyšetřování.

Po zdokumentování nehody policií spolupracovali hasiči s pohřební službou při transportu ostatků řidiče a provedli opláchnutí vozovky od biologických materiálů. Dále asistovali správci komunikace při úklidu vozovky od použitých sorbentů a trosek vozidel a rovněž při nakládání havarovaných vozidel na odtahovou službu.

Silnice číslo 118 byla v úseku od nájezdu na dálnici D5 po odbočku na Stašov uzavřena 6 hodin.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

Sdílet