Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion plný nábytku se u Krásné Loučky převrátil přes celou komunikaci

Dopravní nehoda nákladního vozidla se stala půl hodiny po půlnoci dne 11. září mezi obcí Krnov a její částí Krásné Loučky. Cizinec jedoucí ve směru na Krnov pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a při průjezdu levotočivou zatáčkou s nákladní soupravou dostal smyk.

Následkem smyku vyjel s návěsem za pravý okraj silnice. Nákladní souprava se převrátila na bok a zablokovala napříč celou komunikaci. Řidič byl pro lehká zranění zdravotnickou záchrannou službou převezen do krnovské nemocnice. Bruntálští dopravní policisté dokumentující následky nehody ve spolupráci s pořádkovými policisty města Krnov a Města Albrechtic z výše uvedených důvodů uzavřeli část komunikace a dopravu odklonili z Krnova přes Chomýž.

Pro bezpečný a plynulý provoz byla kamionová doprava řízena kyvadlově. U nehody také zasahovali profesionální hasiči z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic Krnov a Bruntál a dobrovolná jednotka SDH Krnov. Hasiči provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a sanaci vozovky od ropných produktů.

Odklízecí a následně překládací práce byly ukončeny až ve večerních hodinách, poté byl provoz na silnici č I/57 obnoven. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na více jak jeden milion korun. Nehoda je stále ve stavu prověřování dopravního inspektorátu Bruntál.

pprap. Pavla Welnová

Sdílet