Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prezident České republiky povečeřel s ředitelem Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje, s mistrem světa si zase přiťukl sklenkou vína

Dnes končí svou třídenní návštěvu Pardubického kraje prezident České republiky Miloš Zeman. Během své návštěvy se prezident České republiky setkal i s řadou významných osobností našeho kraje.

Na číši vína s prezidentem, jež se konala na Zámku v Pardubicích, byl pozván také dvojnásobný mistr světa a šestinásobný mistr Evropy v TFA Lukáš Novák, profesionální hasič z Ústí nad Orlicí.

Prezidenta zajímala náročnost soutěží, na kterých se stal Lukáš Novák mistrem světa. „Zeman se zaujetím poslouchal, co všechno musím zvládat. Bylo to příjemné setkání,“ sděluje pocity Lukáš Novák, který se teď intenzivně připravuje na Mistrovství hasičů v nejtěžších disciplínách TFA – nejtvrdší hasič přežívá, které se koná již ve středu 18. září na Andrlově Chlumu. „Neopomněl jsem prezidenta pozvat na tuto republikovou soutěž, na niž se sejdou ti nejlepší borci,“ říká s úsměvem mistr světa a mistr Evropy Lukáš Novák.

Závěrem druhého dne návštěvy prezidenta České republiky byla společná večeře v letohradské tvrzi Orlice, a to se zástupci kraje, obcí s rozšířenou působností a integrovaného záchranného systému, na které nechyběl ani ředitel HZS Pardubického kraje plk. Miroslav Kvasnička.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet