Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Opilá žena málem způsobila požár, její syn byl nalezen spící v bytě plném kouře

Včera kolem třiadvacáté hodiny přijali policisté na tísňovou linku oznámení, že obyvatele domu v Nuselské ulici v Praze vyděsil kouř. Jeho původ nebyl zprvu znám. Na místo okamžitě vyjela hlídka místního oddělení spolu s hasiči a záchrannou službou. Všichni přítomní poté pátrali, odkud dým vychází. Uvnitř domu zdroj nenašli, proto museli hasiči použít vysokozdvižnou plošinu a kontrolovat okna situovaná do ulice.

V prvním podlaží spatřili spící dítě v bytě plném bílého kouře. Policisté museli do bytu vstoupit za pomoci násilí, jelikož na zvonění a jiné podněty nikdo nereagoval a byla zde obava o ohrožení života a zdraví zmíněného dítěte. V bytě se nacházel osmiletý spící chlapec a jeho matka, která ležela na toaletě. Příčinou zadýmení bytu byl pokrm, který žena zapomněla při vaření na sporáku. Chlapce převezla RZS k ošetření do nemocnice, jelikož se nadýchal zplodin.

U ženy policisté provedli orientační dechovou zkoušku, která potvrdila přítomnost téměř 1,5 promile alkoholu v dechu. O celé věci byl vyrozuměn orgán sociálně právní ochrany dětí, který se událostí bude dále zabývat.

npor. Mgr. Hana Jeřábková, DiS
tisková mluvčí Policie ČR

Sdílet