Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři jednotky hasičů pomáhaly hledat seniora, druhý den byl nalezen v korytě řeky Jizery

V sobotu dne 14. září 2013 v dopoledních hodinách jsme přijali oznámení o pohřešovaném 70letém muži z Kořenova, které nahlásila jeho manželka. Muž odjel v pátek 13. září 2013 v podvečer na elektro kole do nedaleké restaurace Slavoj. Naposledy byl viděn ve 23:50 hodin, když z restaurace odcházel.

Policisté okamžitě po oznámení zjistili popis pohřešovaného a všechny další podstatné údaje a začali po pohřešovaném pátrat. Na základě získaných informací jsme vytipovali lokalitu, kde by se muž mohl nejpravděpodobněji nacházet.

Rozjela se rozsáhlá pátrací akce, do které byli zapojeni policisté, hasiči, dobrovolní hasiči i pracovníci horské služby do akce byl nasazen i vrtulník s termovizí. V sobotu skončila pátrací akce v nočních hodinách, bohužel muže se nepodařilo nalézt.

Do pátrací akce v terénu se vedle policistů a Horské služby ČR zapojily 3 jednotky hasičů: Kořenov – Horní Polubný, Kořenov – Příchovice a Harrachov. Na místě byl i řídicí důstojník Hasičského záchranného sboru LK.

Zdeňka Štrauchová, tisková mluvčí libereckých hasičů

Rozsáhlá pátrací akce pokračovala v dané lokalitě systematicky také v neděli, a to od rána, během dopoledne a intenzita pátrání nepolevila ani odpoledne.

Špatná zpráva přišla, když bylo v půl sedmé večer nalezeno elektro kolo pohřešovaného muže v náhonu vodní elektrárny v Kořenově. Po nálezu kola, bylo zapotřebí snížit stav hladiny řeky a kolem 19 hodiny bylo nalezeno bezvládné tělo muže v korytě řeky Jizery.

Na základě prvotního šetření policistů a ohledáním těla lékařem nebyly zjištěny na těle muže žádné zjevné stopy po násilí. Byla nařízena soudní pitva, která určí přesnou příčinu smrti.

Chtěli bychom poděkovat všem místním občanům, dobrovolným a profesionálním hasičům, pracovníkům horské služby, kteří se do pátrání aktivně zapojili a při pátrací akci obětavě pomáhali, zakončila závěrem Jana Světlá z Policie ČR.

Sdílet