Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Berlíně se bojovalo o tituly mistrů Evropy ve Firefighter Combat Challenge

Na bývalém letišti Tempelhof na okraji Berlina se od středy 4. září až do soboty 7. září 2013 uskutečnila v pořadí již 7. Berlin Firefightert Combat Challenge, která zároveň sloužila jako kvalifikace na 3.mistrovství Evropy konané v neděli 8. září.

Pořadatelé měli vše perfektně připravené, nechyběl ani závěrečný sobotní společenský večer. A tak příjemné sluneční počasí jen podtrhlo skvělou soutěžní atmosféru.

O postup do nedělního finále, kde se bojovalo o medaile z mistrovství Evropy, se snažilo více jak 300 soutěžících v kategorii jednotlivců z celkem 11 států.

Soutěžilo se i v kategorii tandemů, rovněž i ve štafetách. Štafet bylo 58 a do nedělního finále postupovalo nejrychlejších 32 štafet. Tandemy soutěžily pouze v rámci Berlin Firefighter Combat Challenge.

V nejpočetněji obsazené kategorii, ze které do nedělního finále postupovalo nejlepších 25 závodníků Českou republiku reprezentovali Jiří a Martin Štáblovi z SDH Vranová Lhota.

Bohužel kousíček dělil oba české závodníky od postupu do nedělního zápolení o evropské medaile. Jirka obsadil 33. místo, o dvě příčky před ním, tedy na 31. místě se umístil Martin.

Nedělního finále se zúčastnilo 60 jednotlivců ze všech věkových kategorií.

Milé překvapení pro nás bylo setkání se slovenským kolegou Danielem Rybárskym reprezentujícím Závodný hasičský zbor TEKO a.s. Daniel obsadil 26. místo a jen krůček ho dělil od účasti ve finále.

Veškeré informace o závodě včetně výsledků celého zápolení najdete na: http://firefighter-challenge-germany.de/de/home.html

Sdílet