Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 16. září 2013

Profesionální hasiči z Nového Bydžova vyjeli před desátou hodinou dopoledne na pomoc záchranné službě s pacientkou v ulici Na Hatích v Chlumci nad Cidlinou. Hasiči pomohli s transportem pacientky z přízemí rodinného domu do sanity.


K dopravní nehodě kamionu došlo včera dopoledne u Roudnice. Polský kamion převážející obilí se převrátil do příkopu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská.

Po příjezdu jednotky na místo byl nezraněný řidič mimo kabinu. Z nádrží kamionu nevytekly žádné pohonné hmoty. Na vyproštění nákladního vozidla byla povolána specializovaná firma s těžkou technikou.


Novobydžovští profesionální hasiči otevírali dveře bytu v ulici Na Valech v Novém Bydžově, ve kterém nechala uživatelka hořet svíčku.


Územní odbor Náchod

Broumovští hasiči vyjeli na žádost Policie ČR k očištění chodníku v ulici 5. května v Meziměstí.


Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli v 11:14 hodin k ohlášenému požáru u obce Rtyně. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení. Hasiči nezasahovali a vrátili se zpět na svou základnu.


Bez zranění se obešla dopravní nehoda, ke které došlo včera v podvečer v Bělské ulici v Polici nad Metují – Velké Ledhuji. Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Police nad Metují provedli protipožární opatření a odpojili u vozidla autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Trutnov

Jednotka profesionálních hasičů z Trutnova byla včera dopoledne přivolána k hlášenému požáru EPS v obchodním centru Family v Trutnově. Po příjezdu hasičů na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že v jednom z obchodů probíhá rekonstrukce prodejní plochy a při řezání sádrokartonové desky došlo k sepnutí čidla elektrické požární signalizace. Hasiči ještě provedli průzkum prostor a vrátili se zpět na základnu.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Nové Paky vyjeli včera ráno k dopravní nehodě, která se stala u Svatojanského Újezdu. Osobní vozidlo skončilo z dosud nejasných příčin na střeše mimo vozovku.

Při nehodě byla jedna osoba zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči otočili auto zpět na kola a provedli protipožární opatření. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet