Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda na Studánce

Ani den po nešťastném „13“, nebyl v osadě Studánka na silnici klid. Tak jako den předtím, jen o necelý kilometr dále na silnici 1/9 ve směru na Prahu se stala tragická dopravní nehoda.

Řidič osobního vozidla Škoda Felicia z dosud nezjištěných, ale pravděpodobně zdravotních příčin přejel na rovném úseku do protisměru, kde se čelně srazil s projíždějícím nákladním vozidlem. I když se řidič nákladního vozidla ze SRN snažil srážce všemi prostředky zabránit (v době nárazu byla přední kola NA více jak 30 cm v příkopu) a málem se při nehodě sám převrátil, následoval prudký náraz, při kterém došlo k silnému poškození osobního vozidla a těžkému zranění řidiče. I přes veškerou rychlou pomoc, přílet vrtulníku a zásah dvou posádek sanitních vozidel, řidič ještě před vyproštěním na následky masivního poranění hlavy a pravděpodobně tepenné krvácení zemřel.

Jelikož došlo k úplnému uzavření mezinárodní silnice na dobu několika hodin (14:30 až 18:15 hod.) se smrtelným zraněním, nehodu kromě SDN šetřila i kriminální služba PČR a jednalo se o mimořádnou událost. Na místě zasahovaly jednotky HZS stanice Varnsdorf a SDH Varnsdorf, která zajišťovala přistání vrtulníku, likvidaci úniku ropných látek, organizaci uzavírky do doby příjezdu posil PČR a MP Varnsdorf. Po vyproštění řidiče z vraku vozidla zajišťovala Tatra 813 CAS 32 svým navijákem německé vozidlo proti převrácení.
Jiří Sucharda, velitel JSDH Varnsdorf

http://hasici.varnsdorf.cz

-wap-
Sdílet